top of page

Top meisjesnamen 2024

Bijgewerkt op: 25 mrt.

Elk jaar brengt nieuwe trends, maar ook tijdloze klassiekers naar voren. 2024 is daar geen uitzondering op. Laten we kijken naar de namen die dit jaar de harten van de ouders veroveren! Dit zijn de top meisjesnamen 2024.


Top meisjesnamen 2024

1. Emma - Klassiek en charmant. Emma blijft een favoriet onder ouders. Ik denk vanwege zijn tijdloze elegantie. Met een betekenis die "universaliteit" en "heel" symboliseert.


2. Mia - Met zijn korte en pittige karakter heeft Mia de harten van vele ouders gestolen. Deze naam, die "mijn" of "geliefde" betekent, heeft een internationale aantrekkingskracht en voegt een vleugje speelsheid toe aan elke kleine meid die het draagt.


3. Charlotte - Een naam doordrenkt van koninklijke gratie. Een verfijnde, stijlvolle naam als je het mij vraagt. Met een betekenis die "vrij" of "vrouwelijk" is, blijft deze naam ook tijdloos mooi.


4. Sofia/Sophia - Een naam met universele charme en elegantie. Ook hoog op de lijst van populaire namen. Deze naam, betekent "wijsheid" of "bekwaamheid".


5. Luna - Luna roept beelden op van de maan en de sterren. Met een betekenis die "maan" vertegenwoordigt, straalt deze naam een beetje magie uit.


6. Mila - Kort maar krachtig. Één van mijn eigen favorieten. Mila heeft een charme die niet te ontkennen valt. Deze naam, afgeleid van "Milagros" wat "wonder" betekent, brengt een gevoel van verwondering en vreugde met zich mee.


7. Olivia - Erg chic! En heeft ook een tijdloze aantrekkingskracht. Het blijft een constante favoriet onder ouders. Deze naam, die "olijfboom" betekent, symboliseert vrede, vruchtbaarheid en overvloed.


8. Amelia - Met een betekenis die "arbeid" of "industrie" vertegenwoordigt, staat deze naam symbool voor vasthoudendheid en doorzettingsvermogen.


9. Ava - Eenvoudig maar betoverend. Ava brengt ook een tijdloze schoonheid met zich mee en is zeker niet standaard. Met een betekenis die "vogel" of "levendig" is, voegt deze naam een vleugje levendigheid toe aan elke kleine meisje dat geboren wordt.


10. Zoë - Levendig en vol leven. Met een betekenis die "leven" of "levendigheid" vertegenwoordigt, straalt deze naam een gevoel van optimisme en vreugde uit.


Of je nu kiest voor een klassieke naam met een tijdloze geschiedenis of een moderne, eigentijdse naam, moge het de eerste bladzijde zijn van een verhaal vol liefde en avontuur!


Liefs,

Jamie14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page